dilluns, 8 de juny del 2015

ELS MÒBILS A L'AULA

Aquest article ens mostra sis escoles que demostren que l'ús del mòbil a l'aula és una cosa molt positiva i  possible. Ens explica 6 exemples de Apps que fan servis els alumnes en diferents assignatures a diferents escoles. Jo vull destacar l'ultima escola, ja que fa servir una App a l'assigatura de música. Aquesta es basa en tocar la flauta amb els tutorials del movil.

"Una mica a la manera de les flipped classrooms, a l’escola Les Roquetes (Sant Pere de Ribes) compten amb uns tutorials per aprendre a tocar la flauta, pensats per a mòbils i ordinadors, que permeten als alumnes practicar amb més facilitat a casa i, així, tenir la lliçó més ben apresa quan arriben a classe. “Hem adaptat la partitura tradicional al digital, amb l’avantatge que ara es pot escoltar i també veure un tutorial amb els forats que has de tapar de la flauta”, detalla el mestre de música, Salvador Oriola."

En aquest article es parla també de les flipped classrooms. Aquesta és un model de classe però a la inversa, és a dir, el mestre prepara la teoria perque els nens la preparin a casa i després fan els deures a clase en petits grups cooperatius i amb l'atenció del propi mestre.
En el cas del mestre de música, com ja ens explica, prepara els tutorial per tocar la flauta i després a clase ja practiquen amb aquesta.

Podeu veure tota la noticia aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada